About Me

ANNA BOSSON

Artist and pattern designer

ART

På gångJust nu jobbar jag för fullt med att färdigställa de tavlor som eventuellt skall följa med mig till sommarens 

utställning på galleri Konst i kvarn, Vindeln 11- 17 Juli. Ett mysigt och välbesökt galleri alldeles intill Vindelälvens forsande vatten. Jag hoppas på att få en plats i kvarnen även denna sommar och att  Coronavirusets framfart dämpat sig så att utställningen kan bli av . Även om det just nu känns väldigt långt till hösten så är det i mönsterverkstaden hög tid att börja tänka på kommande mönster inför höst och vinter. 


My story


Jag föddes på Umeå BB en sensommardag. Där växte jag upp tillsammans med min mamma och pappa. Umeå i Västerbottens län är en stad som ligger mig varmt om hjärtat och norra sverige speglar sig återkommande mina val av djur och natur när jag målar. Det måste vara något speciellt med det hela, för även om mina tankar tillfälligt hamnar i en annan världsdel ibland så hittar jag alltid hem.  Jag har hela livet haft ett intresse för måla och har själv utvecklat mitt skapande genom åren.  Jag vill att mina målningar och mönster skall ge energi och glädje. Det skall liksom bubbla och spraka inombords när man betraktar mina tavlor och mönster. Jag målar med öppet sinne, främst i akryl eller akvarell.

Med tiden växer motivet fram och jag vet aldrig när jag är klar, förrän jag känner att jag är just, klar. Jag tänker som så, att om alla såg världen med ett öppet sinne skulle den kanske bli lite mer färgglad. Att våga gå lite utanför boxen. För vem har bestämt att en häst inte kan vara rosa? Regnbågens färger är alla unika, precis som vi människor, så lika men ändå olika.  


Connect With Me

Please feel free to contact me via email with any questions you may have.

 
 
 
 

Konstutställning sommaren 2017, 2018. Galleri "Konst i kvarn" Vindeln Västerbottens län.

Get in Touch


contact@annabossonart.se


" An opend mind, makes the world colorful "


© Copyright. All Rights Reserved.